На Сашка Глигорова од Кочани и нејзиното семејство омилена забава се игрите на среќа на Државна лотарија. Тие купуваат по неколку инстанти секојдневно, а вчера купиле 5 инстанти Еко скутер од среќното место Анафил во Кочани. Меѓу петте инстанти бил и добитниот инстант со 3 исти симболи кои ја означуваат главната добивка- Електричен тротинет.
Најсреќна за добивката била ќеркичката Софиа која ни се пофали дека едвај чека да се вози низ улиците на Кочани.