Инстант лотарија

 

Инстант лотаријата на Државна лотарија на Македонија е одлична можност за секој што сака да освои добивка и веднаш да ја однесе дома.

Државна лотарија на Македонија постојано ја збогатува понудата на инстант лозови.


Хороскоп, Подарок, Среќни коцки, 7-ма брзина, Детелинка, Твингоманија, Смајли, Среќни тркала 2 и Среќни тркала 3 се достапни во сите продажни места. Со инстант лотаријата добивате крупна шанса за ситни пари - освојте го автомобилот од вашите соништа или парична добивка која се наоѓа во секој трет лоз.

Од сумата на секој купен инстант лоз на Државна лотарија на Македонија се одвојува процент наменет за општествени добра


Среќни Вести

Емисија: 7.222.167 лозови
Емисиона вредност: 18.055.418 денари
Цена на лоз: бесплатен, со купување на весникот Дневик, Вести или Утрински Весник
Фонд на добивки 96%: 17.333.200 денари

Правила на играта Среќни Вести pdf

Распределба на добивките

Подигање на добивките

МК Осигурување

Sava osiguruvanje

 

 

СРЕЌНИ ВЕСТИ


Среќни добитници на автомобили

Распределба на добивки во играта „Среќни вести“

 

Број и вид на добивка Вредност Вкупно
1 x стан од 55м2 3.280.000 3.280.000
15 x автомобил Citroen С1 574.000 8.610.000
64 x TV LCD 8.000 512.000
80 x фотоапарат 4.000 320.000
80 x соковник 2.500 200.000
80 x пегла 2.000 160.000
80 x миксер 2.000 160.000
80 x DVD 1.500 120.000
80 x телефон 1.400 112.000
80 x правосмукалка 1.000 80.000
80 x фен 1.000 80.000
80 x тостер 1.000 80.000
4.800 x ваучер од Тинкес 300 1.440.000
2.000 x месечна претплата Вест 273 546.000
2.000 x месечна претплата Утрински весник 273 546.000
2.000 x месечна претплата Дневник 273 546.000
4.400 x месечна претплата Теа модерна 123 541.200
16.000 Вкупно 17.333.200
Подигање на добивки освоени во играта „Среќни вести“

 

СКОПЈЕ: Добивките се регистрираат и подигаат на Благајната при седиштето на приредувачот - Државна лотарија на Македонија, Кеј Димитар Влахов 66, Скопје, зграда на МРТВ, 18ти кат.
ДРУГИ ГРАДОВИ: Добивките се регистрираат во продажните мрежи ТОВАССО и TOGETHER од понеделник до недела (само во точно определените 27 продажни места), а се подигаат нареден четврток од истото продажно место каде е однесен добитниот лоз.
Официјални места на продажните мрежи ТОВАССО и TOGETHER за регистрирање и подигање добивки во други градови:


Број Назив напродажно место Адреса
1 ТОВАССО Кочани 1 Ул. Маршал Тито бб - Трговски Центар
2 ТОВАССО Виница Ул. Маршал Тито бб - Центар
3 ТОВАССО Македонска Каменица Ул. Маршал Тито бб – Центар
4 ТОВАССО Делчево Ул. Маршал Тито бб – Плоштад
5 ТОВАССО Пехчево Ул. Борис Кидрич бб – Центар
6 ТОВАССО Берово 23-ти Август бб - Автобуска Станица
7 ТОВАССО Кратово Плоштад Маршал Тито бб
8 ТОВАССО Пробиштип Ул. Јаким Стојковски бб
9 ТОВАССО Злетово Ул. Маршал Тито бб
10 ТОВАССО Кривогаштани Ул. Маршал Тито бб
11 ТОВАССО Дојран Ул. Маршал Тито бб
12 TOGETHER Охрид 1 Ул. Туристичка бб
13 TOGETHER Струмица Ул. Ленинова бб - ТЦ Глобал
14 TOGETHER Битола 1 Ул. М. Тито бр. 51, Широк Сокак
15 TOGETHER Прилеп Ул. Борка Талески бб
16 TOGETHER Штип Ул. Тошо Арсов бб
17 TOGETHER Куманово Ул. 11-ти Октомври бр. 1
18 TOGETHER Кичево Ул. Кузман Јосифовски-Питу бб
19 TOGETHER Неготино Ул. АцоАџи Иловбр.2
20 TOGETHER Тетово Ул. Илинденска бр.226
21 TOGETHER Гостивар Ул. ЈНА бб - Градски плоштад
22 TOGETHER Велес Ул. Благој Ѓорев бб
23 TOGETHER Струга Ул. МаршалТито бб
24 TOGETHER рива Паланка Ул.МаршалТито бб
25 TOGETHER Кавадарци Ул. Маршал Тито бр. 18
26 TOGETHER Радовиш Ул. Маршал Тито бр. 53
27 TOGETHER Гевгелија Ул.МаршалТито бб